Product Manager NPD

Bedrijfsinformatie

Bracamonte Convenient Kitchen heeft met haar merken Sushi Ran en BCK in de loop van de jaren een sterke positie opgebouwd in zowel food retail als food service. Sushi Ran staat nationaal en internationaal bekend om een sterk assortiment sushi en Japanasian convenience producten. BCK levert een compleet assortiment aan Grab&Go producten: sandwiches, wraps, vers getapte yoghurt, verse salades, maaltijden, poke & buddha bowls, voor alle eetmomenten gedurende de dag.Daarnaast heeft Bracamonte Convenient Kitchen in 2021 een strategisch belang genomen in StarCuisine: een succesvol producent van hoogwaardige maaltijden en maaltijdcomponenten uit vele windstreken voor foodservice en retail.Sushi Ran, BCK en StarCuisine staan voor smaak, innovatie, kwaliteit en uiteraard dagelijks supervers. Tot het klantenbestand behoren de top food retail organisaties alsmede gerenommeerde bedrijven en instellingen in de Out of Home en cateringsector. Haar groei heeft zij te danken aan haar innovatieve slagkracht en premium kwaliteit. De cultuur van het bedrijf wordt gekenmerkt door een klantgerichte handson mentaliteit met korte lijnen en een hoge mate van betrokkenheid van de bijna 200 medewerkers. Het bedrijf is onderdeel van een sterke moederorganisatie en heeft productielocaties in Weesp en Leimuiden. Zie ook www.bracamontekitchen.com en www.sushiran.nl

Functiebeschrijving

De bedrijfscultuur binnen Bracamonte Convenient Kitchen is optimaal voor succesvolle productontwikkeling. Creativiteit en nieuwe ideeën krijgen alle ruimte. Klantgerichte besluitvorming en een informele, open werkomgeving met korte lijnen. De bijzonder grote mate van zelfstandigheid, vrijheid en verantwoordelijk-heid die je krijgt zal je daarbij absoluut verrassen en aanspreken. De organisatie heeft een goede en solide reputatie in de foodsector en het wordt aan jou om hun trackrecord van succesvolle nieuwe producten te continueren. Jouw functie is daarbij extra interessant. Je bent namelijk de Product Manager die alle facetten van productontwikkeling beheerst en met jouw ervaring weet je als geen ander wat er komt kijken bij het ontwikkelen van nieuwe producten en het optimaliseren van het bestaande assortiment.

  • Je volgt en analyseert trends en ontwikkelingen in de markt en vertaalt dit naar nieuwe productconcepten, innovaties dan wel renovaties/optimalisaties van het huidige portfolio. Door juist buiten de kaders te willen treden, kom je tot onverwachte invalshoeken en ideeën.
  • Je doet haalbaarheidsonderzoeken, zet de projecten op en neemt de verantwoordelijkheid voor de uitvoering.
  • Je organiseert en coördineert de testen, proefproducties en opschalingproeven. Je bent met je handson instelling praktisch ingesteld en voert deze waar nodig zelf uit.

Je bent ook dé coördinator van alle NPD projecten en leidt deze succesvol door de organisatie. Van idee tot sample, van productie tot de presentatie bij de klant, jij bent de coördinator! Je schakelt dan ook dagelijks met de afdelingen Sales, Productie, Kwaliteit en Bedrijfsbureau. Je creëert draagvlak, je borgt de efficiency van het gehele proces en weet alle betrokkenen op het juiste moment in te schakelen. Je overlegt met de klant, je presenteert en weet hun wensen te vertalen naar onderscheidende productideeën.

Je bent verantwoordelijk voor een hecht team van twee medewerkers en rapporteert rechtstreeks aan de Algemeen Directeur. Standplaats is Leimuiden of Weesp.

Profiel kandidaat

  • Je hebt werkervaring als productontwikkelaar in food en wil een stap maken in je carrière. Je hebt affiniteit met (ultra)vers en retail.
  • Een afgeronde Hbo-opleiding (bv levensmiddelentechnologie of Food & Innovation)
  • Je bent een overtuigende gesprekspartner. Het werken onder tijdsdruk brengt het beste in jou naar boven.
  • Je bent een persoon die organisatie bewust is, denkt in bedrijfsprocessen en energie krijgt van de uitvoering in de praktijk.
  • Je bent een aanpakker; assertief en talentvol in het (intern) organiseren en regelen van zaken. Projectmatig werken gaat je uitstekend af.
  • Je bent voldoende bekend met de internationaal erkende certificaten voor kwaliteitscontrole (zoals IFS, BRC, FSSC).
  • Bevlogenheid: je bent proactief, enthousiast, doortastend en schakelt snel.

Reactie

Bracamonte Convenient Kitchen heeft de werving en selectie voor deze vacature exclusief uitbesteed aan BEACH Recruitment B.V, specialist in de food en agri sector. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Beach 023-2050288 of rechtstreeks met de verantwoordelijke consultant Hans Otten, telefonisch bereikbaar op 06-12766261. Je kunt solliciteren via www.beachrecruitment.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

We serve every moment